Økning i antall menn som får utført brystreduksjon

Økning i antall menn for opereres for gynekomasti

Brystreduksjon menn ved gynekomasti

Stadig oftere leser man i pressen om at det er en økning i antall menn som får utført brystreduksjon (fjerning av mannebryst). Forstørrede bryster hos menn (gynekomasti) er ganske vanlig og oppleves først og fremst som stigmatiserende og fører til at mange unngår situasjoner hvor brystene eksponeres (gymtimer, svømming, badestrand osv.).

Plastikkirurg Thomas Berg ved Cosmo Clinic har opplevd en økning på 80 prosent i antall brystreduserende operasjoner fra første halvår 2018 sammenlignet med første halvår i 2019. Berg mener at plastikkirurgi nå er blitt mer akseptert blant menn og at stadig flere menn oppdager at brystene kan forminskes uten at det blir særlig synlige arr. Det er også svært sjelden at det oppstår alvorlige komplikasjoner ved dette inngrepet.

Det finnes ingen offentlig statistikk over plastikkirurgiske operasjoner i Norge, så følgelig vet man ikke det nøyaktige antallet menn som velger å få fjernet «mannebryster». 

Ifølge overlege Berg er menn som får redusert brystene blant klinikkens mest fornøyde pasienter, og det er vanlig å høre pasientene si at de hadde valgt dette tidligere hvis de hadde visst hvor fint resultatet ble og at arrene blir så beskjedne.

Les mer om gynekomasti her

Les om menns erfaringer etter brystredeuksjon