Penisforstørrelse

Penisforstørrelse

Det er store variasjoner når det gjelder lengde, tykkelse og form på penis. Hva som er normalt er derfor vanskelig å definere.

Penisforstørrelse

Gjennomsnittlig lengde på en penis er i erigert tilstand ca 15 cm lang og ca 13 cm i omkrets. Det kan imidlertid være stor forskjell mellom peniser i slapp tilstand. Dette er en av hovedgrunnene til at noen ønsker å forstørre penis. De opplever det som stigmatiserende i fellesdusj, i badstue og i samvær med en partner.

 

Plastiskkirurgi.no er et informasjonsnettsted om plastisk kirurgi. Vi kan ikke motta henvendelser fra pasienter.

 

Operasjonen

Penisforlengelse: Ved denne operasjonen legges det et snitt inne ved penisroten. Penis er festet mot skambenet med tykke drag. Disse deles og man kan da trekke svamplegemene lengre frem. På denne måten kan man få flere cm forlengelse i slapp tilstand, mens den i erigert tilstand bare blir 1-2 cm lengre.

Penisfortykkelse: Den vanligste måten å få penis til å bli tykkere på er ved hjelp av fettransplantasjon. Man suger da ut fett fra et annet sted på kroppen og sprøyter det inn under huden og over bindevevshinnen til svamplegemene. På denne måten kan man få en relativt god økning i omkretsen. Ofte må fettransplantasjonen gjentas.

Komplikasjoner

Infeksjon: Alle forbehandles med antibiotika, men man kan likevel få infeksjon. Dette er meget uheldig dersom det blir i stort omfang. Man kan da få åpne sår som tilheler med arrdrag og brede arr.

Blødning: Dette er også en uheldig komplikasjon som kan medføre senere infeksjon og åpne sår som tilheler med brede arr.

Nerveskade: Man kan få skade på nerver som styrer følelsen på penisskaftet slik at den vil virke nummen. Dette er vanligvis forbigående, men kan bli permanent.

Ujevnheter: Ved fettransplantasjon kan man få ujevnheter i fettet som sprøytes inn slik at penis kan virke ujevn i overflaten.

Ustabil penis: Når man løsner båndene ved penisroten for å trekke penis lengre frem, kan man få en penis som er ustabil.

 

Plastiskkirurgi.no er et informasjonsnettsted om plastisk kirurgi. Vi kan ikke motta henvendelser fra pasienter.