Halsløft

Halsløft

Etter hvert som man blir eldre, blir huden på halsen løs og slapp. I tillegg har man kanskje fått uønskede fettansamlinger på halsen og under haken. Det man ønsker er en strammere hals og mindre fettvev på halsen. Det er mange som tilbyr forskjellige behandlingsformer for dette. Fettsuging på halsen gir vanligvis enda løsere hud hvis huden allerede er litt løs. Trådløft gir ofte kortvarig effekt. Et ansiktsløft gir noe effekt på halsen, men ikke den sentrale delen under haken. Det medfører at man får et fint nedre ansikt og område langs kjevekammen, men fortsatt løs hud under haken, selv om det fettsuges.

Hilde Bjærke, ekspert på halsløft

Det som gir best effekt er et kirurgisk halsløft, ifølge overlege Hilde Bjærke ved Cosmo Clinic i Oslo. Cosmo har plastikkirurger med nettopp denne spesialkompetansen. De har lang erfaring med halsløft, som de oftest kombinerer med et vanlig ansiktsløft. Dette gir et naturlig resultat både av nedre del av ansiktet, men også av halsen.

Halsløft er en kirurgisk metode for å korrigere løs hud på halsen og muskelstrenger under haken. Vanligvis gjøres et halsløft samtidig med en facelift fordi de fleste har løs hud også i ansiktet. Hvis man bare gjør et halsløft hos de som har mye hud, vil det komme et hudoverskudd foran øret som må korrigeres. Har du ellers relativ stram hud i resten av ansiktet, kan det gjøres et isolert halsløft.

Halsløft kan gjøres på flere måter. Det kan gjøres enkelt og det kan gjøres mer avansert. Utgangspunktet ditt bestemmer hvilken metode du egner deg for. Har du mye løs hud på halsen, vil et mer omfattende halsløft ofte være nødvendig. I noen tilfeller kan det fjernes hud under haken alene, men det gir ofte et arr som er synlig og derfor sjeldent en anbefalt metode.

Vi legger arrene inne i øret, bak bruskbiten foran øret, rundt øreflippen, i folden bak øret og inn i behåret del av hodebunnen. I tillegg legger vi et lite arr under haken.

I denne videoen forklarer overlege Tomm Bjærke ved Cosmo Clinic hva et halsløft er. Bjærke har spisskompetanse på avansert ansiktskirurgi og regnes som en av Norges mest erfarne og beste plastikkirurger.

Slik utføres et halsløft

Operasjonen utføres vanligvis i lokalbedøvelse og dyp søvn eller i narkose. Ofte fettsuges det litt under haken først. Deretter legges det snitt foran og bak øret (og eventuelt under haken). Huden løsnes fra underlaget og halsmuskelen strammes. Det legges tynne dren som ligger til neste dag for å suge opp mindre blødninger. Huden lukkes med sting som går av seg selv og i tillegg settes det små metallklips i behåret del av hodebunnen. Disse fjernes vanligvis etter ca 10 dager. Til slutt legges det på en ansiktsmaske som du bruker i ca 7 dager.

Etter operasjonen

Man vil ofte være litt hoven på halsen de første 2 ukene og det vil være varierende grad av blåmerker som forsvinner i løpet av 2 uker.

Det er vanlig å være nummen i huden i flere uker etter et halsløft. Det er ofte lite smerter forbundet med inngrepet. Du kan vise deg ute etter 1-2 uker med et skjerf rundt halsen.

Komplikasjoner

Blødning

Det er meget sjeldent med blødning som krever reoperasjon etter en halsløftoperasjon. Alle får små plastrør under huden (dren) som suger ut blodet. Skulle man likevel få en blødning, vil det vanligvis ikke påvirke sluttresultatet

Infeksjon

Infeksjon ses sjeldent og alle forbehandles med antibiotika.

Nekrose

I svært sjeldne tilfeller kan deler av huden få nedsatt blodsirkulasjon slik at man får et åpent sår. Dette ses nesten kun hos røykere. Det er svært viktig å slutte å røyke på forhånd og ikke starte igjen før etter uker etter inngrepet.

Nerveskade

Nerveskade ses svært sjeldent (<0,5%) og er vanligvis forbigående. Det er ikke uvanlig at man de første 2-3 ukene kan ha litt problemer med å trekke underleppen ned på en av sidene, men dette pleier å rette seg.

 

Slik blir du kvitt dobbelthake