Ansiktsløft

Ansiktsløft - Facelift

Ansiktsløft brukes for å gi et mer ungdommelig utseende. Et ansiktsløft (facelift) er en kirurgisk operasjonsmetode der vi strammer hud og bløtdeler i den nedre delen av ansiktet sammen med halsen. Den fjerner typisk den løse huden langs kjevekammen og en del på halsen. I Norge har Tomm og Hilde Bjærke på Cosmo Clinic spesialisert seg på ansiktsløft. Deres unike erfaring og kompetanse gjør at de får pasienter fra hele landet.

Les mer om ansiktsløft på Cosmo Clinic her

Hilde Bjærke om facelift

En facelift som utføres korrekt skal, ifølge overlege Hilde Bjærke ved Cosmo Clinic, gi deg et naturlig, yngre utseende uten at noen skal se at du har vært operert.

Les intervju med Hilde Bjærke om ansiktsløft her…

Myter om ansiktsløft

Mange merker at huden i ansiktet blir løsere med alderen. Mange har nok tenkt på ansiktsløft, men oppfatter operasjonen som veldig omfattende og er redd for hvilke signaler man sender til omgivelsene. Dessuten har de fleste et inntrykk av hvordan man ser ut etter å ha gjort et ansiktsløft. Mange tror at man får et kunstig utseende, at man er stiv, oppblåst og en munn som er strukket ut. Sannheten er at man vil få et meget naturlig resultat dersom man utfører et ansiktsløft hos plastikkirurger som er eksperter på ansiktsløft. Man vil kun se operert ut de første to ukene, deretter vil man få et normalt utseende hvor man ser "godt" ut. De som har et unaturlig utseende har vanligvis satt Botox og mye fillere i ansiktet som gjør at de ser oppblåste og stive ut.

Cosmo Hilde Tomm

Tomm og Hilde BjærkeCosmo Clinic har spisskompetanse på ansiktsløft og annen ansiktskirurgi.

 

Hva er ansiktsløft?

Et ansiktsløft er en kirurgisk operasjonsmetode der vi strammer hud og bløtdeler i den nedre delen av ansiktet sammen med halsen. Den fjerner typisk den løse huden langs kjevekammen og en del på halsen.

Huden blir etter hvert mindre elastisk og blir skadet av ytre påkjenninger som sol, vind, røyk og forurensing. Sammen med den lite elastiske huden siger bløtdelene under huden ned og gir et mer avlangt ansikt med folder langs kjevekammen, løs hud på halsen og eventuelt ellers i ansiktet. I tillegg får man fine rynker og pigmentforandringer når man eldes.

Et ansiktsløft løfter bløtdelene tilbake på plass og strammer den slappe huden. Operasjonen bedrer ikke de fine rynkene eller pigmentforandringene. Et ansiktsløft varer heller ikke evig, men man vil alltid ha en effekt av operasjonen. Man kan gjøre et ansiktsløft flere ganger. Det som i hovedsak bestemmer holdbarheten av et ansiktsløft er hudens elastisitet. Har du veldig dårlig elastistet, kan vi bedre resultatet med fettransplantasjon av eget fett til ansiktet. Fettcellene inneholder stamceller som kan utvikle seg til elastiske fibre og gi mer kollagen i underhuden. Dette har nå blitt den moderne måten for å gi et naturlig resultat: ansiktsløft i kombinasjon med fettransplantasjon og laser. Laserbehandlingen gir også dannelse av økt kollagen samtidig som den fjerner pigmentflekker og små rynker.

Dypplans ansiktsløft (SMAS)

Tidligere gjorde man kun et overfladisk ansiktsløft. Det betyr at bare huden ble strammet og fjernet. Det ga et meget kortvarig og eventuelt unaturlig resultat. I dag bruker vi forskjellige teknikker som går ut på å løfte bløtdelene under huden – et såkalt dypplans ansiktsløft (SMAS). Dette gir et naturlig løft. Dersom det kombineres med stramming av den overfladiske halsmuskelen (platysma) vil man også få et naturlig og langvarig resultat.

De fleste som kommer til konsultasjon for ansiktsløft ser ut til å være ekstremt redde for at de skal se unaturlige ut. Ifølge ekspertene på Cosmo Clinic vil man se meget naturlig ut etter en slik operasjon, gjerne 10-15 år yngre og uten at noen kan sette fingeren på at man har "gjort noe".

Kombinasjon med andre inngrep

Det er vanlig å kombinere ansiktsløft med andre inngrep. Det vanligste er å kombinere et ansiktsløft med et halsløft. Et ansiktsløft i seg selv gir ofte god effekt av halsen, men skal man få bort den løse huden som ligger under haken, må man ofte legge et hjelpesnitt under haken som ikke blir synlig. Herfra kan vi så sy sammen muskelstrengene på halsen. Du kan også gjøre øyelokkoperasjoner, panneløft, midtansiktsløft, fettransplantasjon og laserbehandling .

Slik utføres operasjonen

facelift asps 001

facelift asps 002

facelift

facelift-arr

Slik tegningene viser, legges det et snitt i behåret del av tinningen, foran øret i øvre del og så inn i øret, bak den lille bruskbiten som ligger foran øret, rundt øreflippen, i furen bak øret og så rett over til hårfestet i nakken. Her legger vi arret inn i hodebunnen igjen. Det er arret bak øret som kan bli synlig. Foran øret vil det vanligvis være svært vanskelig å oppdage.Vi strammer så muskelhinnene på kinnet med en selvoppløselig tråd. Til slutt legger vi dren eller små plastrør under huden som fjernes neste dag. Vi setter metallklips i hodebunnen der det er hår, ellers syr vi med tråder som forsvinner av seg selv. Det legges på en ansiktsmaske/bandasje som går under halsen og dekker kinnene. Denne bruker du i 2-7 dager, avhengig av hva som er gjort.

Etter operasjonen

Du kan reise hjem fra klinikken etter ca. 1-2 timer.

Et ansiktsløft er vanligvis lite smertefullt, ifølge overlege Hilde Bjærke ved Cosmo Clinic, men noen synes det kan være noe ubehagelig med drenene som fjernes neste dag. Du får vanligvis blåmerker som forsvinner etter ca 2 uker og det er da naturlig å oppta normal funksjon igjen. Inngrepet kan utføres året rundt. Du kan være ute i solen, men bruk solfaktor på arrene foran øret og i ansiktet.

Har du langt hår, kan du la det henge ned foran ørene og arrene vil da ikke være synlige.

Komplikasjoner i forbindelse med facelift

Det er sjeldent med komplikasjoner

Det er vanlig med blåmerker, men blødning som krever reoperasjon er sjeldent - hos kvinner hos ca 2 %, hos menn noe høyere.

Det er viktig å slutte å røyke helt før et ansiktsløft, da røyking nedsetter blodsirkulasjonen til huden som er løsnet. I verste fall kan man da få en avstøtningreaksjon av huden som gir et åpent sår foran eller bak øret. Såret må da tilheles av seg selv som gir brede arr.

Alle får nedsatt følelse i huden, men følelsen kommer tilbake etter noen måneder. Skade av nervene som styrer ansiktsmuskulaturen er meget sjeldent, mindre enn 0,5% på verdensbasis. Skulle man likevel være så uheldig å få en slik skade, vil nerven i de fleste tilfeller reparere seg selv. Dersom dette likevel ikke skulle føre frem, er det mulighet for å sy nervene sammen igjen. Ved fettsuging på halsen kan vi se at noen ikke får trukket underleppen ned, dette er noe som skyldes at nerven blir strukket og "slått ut". Den henter seg inn igjen i løpet av 1-3 uker.

Plastikkirurgene ved Cosmo Clinic i Nydalen i Oslo har utført over tusen ansiktsløft og har aldri hatt noen permanente nerveskader.

Det er veldig viktig å være klar over at ingen ansikt er symmetriske. Det vil de heller ikke være etter en operasjon. Ofte er det mer fylde på den ene enn den andre siden. Videre er det viktig å være klar over at noen har spyttkjertler på halsen som kan fremstå som mer synlige etter at huden over de er strammet. Også øreflippene kan oppleves som litt asymmetriske etter operasjon.

Pasientenes erfaringer etter ansiktsløft

«Jeg har fått utført både panneløft og ansiktsløft av dr. Tomm Bjærke. Jeg hadde i lengre tid vurdert operasjon, og brukte lang tid på å bestemme meg for hvilken klinikk og hvilken kirurg jeg skulle velge. Via en venninne ble jeg anbefalt dr. Tomm Bjærke. Etter et møte med ham og Cosmo Clinic var jeg ikke i tvil. Tomm Bjærke utstråler en trygghet og profesjonalitet, og har et behagelig vesen. […] Jeg er svært fornøyd med resultatet. Jeg har fått et yngre, mer opplagt og friskere utseende, samtidig som jeg ikke ser «operert» ut. Det er umulig å se arrene etter operasjonen. Bjærke har et håndlag og en presisjon av de sjeldne. Jeg vil anbefale han på det varmeste.» (Kvinne, 58 år)

«Ansiktsløft og halsløft. Ble møtt på en profesjonell og trygg måte fra første stund. Grundig informasjon, både skriftlig og muntlig, og kirurgen (Hilde Bjærke) var sikker og tydelig på hva som burde gjøres. Tiden etter operasjonen forløp problemfritt. Lite smerte og ellers akkurat slik som jeg hadde blitt forespeilet. Kjempefornøyd med resultatet. Ser ut sånn jeg gjorde for 10-15 år siden.»

«Etter en særlig tøff fase der jeg følte at aldringsprosessen virkelig hadde skutt fart, bestemte jeg meg for å undersøke hvilke muligheter som fantes. Etter anbefaling fra en venninne som fikk gjennomført facelift hos Hilde Bjærke, tok jeg kontakt med henne for vurdering. Etter konsultasjonen bestemte jeg meg for facelift, nedre øyelokkplastikk, halsløft samt laserbehandling i hele ansiktet. […] Nå, nesten et år etterpå, er jeg strålende fornøyd. Jeg har nok linjer i ansiktet til at det ser naturlig ut, samtidig har jeg fått bort poser under øynene og det slitne draget over ansiktet generelt. Ikke engang mine nærmeste vet at jeg er operert, de vet bare at jeg har tatt laser. Jeg overdriver ikke når jeg sier at inngrepet har bidratt til større livskvalitet hos meg. Stor takk til Hilde!»

Les flere erfaringer etter ansiktsløft på Cosmoclinic.no

 

 

Cosmo Clinic

ansiktsløft pasientsitat

Cosmo Clinic har fem plastikkirurger med utdannelse fra Norge og USA og de har alle lang erfaring innen alle typer ansiktsinngrep. I tillegg til facelift (ansiktsløft) utfører de kikkehullsoperasjoner for midt-ansiktsløft, panneløft, halsløft, øvre øyelokk, nedre øyelokkoperasjon, neseoperasjon, laserbehandling og mange andre typer inngrep. Klinikken har dessuten spisskompetanse på brystforstørrelse, brystløft og brystforminskning.