Brystforstørring med fett

Brystforstørrende operasjon med eget fett

Brystforstørrelse med eget fett gir større bryster med naturlig form og mykhet samtidig som vi fjerner uønsket fett fra mage eller lår.

Brystforstørrelse har alltid det vanligste inngrepet i plastisk kirurgi. Man anslår at det utføres ca. 5000 brystforstørrende operasjoner i Norge hvert år.

Forstørring av brystene med eget fett utføres ved at vi suger ut fettceller fra et sted på kroppen, oftest mage eller lår, og injiserer fettcellene i brystene dine. Dette gir en naturlig forstørrelse av brystene dine med lite synlige arr i huden. Samtidig vil du oppnå permanent fettfjerning fra et uønsket område.

Cosmo Clinics plastikkirurger har lang erfaring med fettransplantasjon og benytter seg av det nyeste utstyret på markedet for at du skal få et optimalt resultat.

Hvem egner seg best?

De som egner seg best for denne typen brystforstørrende operasjon, er de som ønsker en moderat forstørring av brystene og samtidig har uønskede fettansamlinger på mage eller lår som de ønsker fjernet. Mange opplever etter amming at brystene har mistet form og volum, da kan forstørring av brystene med eget fett gjenskape volumet og formen. Ønsker du enda større bryster eller har lite underhudsfett, er silikonproteser ofte bedre egnet. Har du mye heng kan det være nødvendig med brystløft først.

Først utføres fettsuging der kirurgen henter ut fettceller fra et område på kroppen der du ønsker å få fjernet fett. Disse fettcellene behandles og optimaliseres med et avansert utstyr (Puregraft) før de sprøytes inn i brystene dine. Fettcellene vil ha samme mykhet som vanlig brystvev. Dersom du går ned i vekt, vil brystene bli mindre.

Ved fettransplantasjon vil ca 60-70% av fettcellene bli værende i brystene, mens ca 30-40% resorberes av kroppen.

Det er begrenset hvor mye fett man kan sprøyte inn i brystene i en operasjon. Den endelige forstørringen av brystene tilsvarer ofte én behåcupstørrelse. Dette er imidlertid individuelt og må diskuteres med kirurgen. Operasjonen kan gjentas etter 3 måneder hvis man ønsker større volum.

Vi kan korrigere sideforskjeller mellom brystene dine og sette inn fettet i bestemte områder for å påvirke formen. Operasjonen etterlater oftest tre svært små (ca 3 mm lange), oftest knapt synlige arr på hvert bryst. Der man henter fettet fra får man ca 5 millimeter lange arr som oftest er lite synlige.

Mulige komplikasjoner

Det er sjeldent med komplikasjoner etter brystforstørrelse med eget fett.

Infeksjon og blødning kan forekomme etter alle operasjoner, men er sjeldent.

Små asymmetrier mellom brystene kan oppstå.

Ujevnheter etter fettsuging kan forekomme, særlig hvis man har dårlig elastikk i huden.

I sjeldne tilfeller oppstår det fettcyster eller små forkalkninger i brystene av det injiserte fettet. Dette er ufarlig og kan skilles fra farlige forkalkninger som sees ved kreftsvulst på mammografi.