Seteplastikk

Seteløft

Seteløft / seteplastikk

Seteløft (også kalt rumpeløft og seteplastikk) er en operasjon der rumpen løftes ved å fjerne hud og fett i overgangen mellom nedre del av ryggen og øvre kant av rumpen.

 

Rumpeløft / seteløft

Rumpeløft / seteløft er en operasjon der man strammer opp hengende og slapp hud: Her fjerner man vev fra nedre del av ryggen/flankene og syr bakenden høyere opp. Dette er typisk ved slankeoperasjoner hvor overflødig hud fjernes. Ulempen her er at dette gir uhensiktsmessige arr bak på ryggen over hoftekammen som kan være vanskelige å skjule i bikini. Arrdannelsen er svært vanskelig å forutsi, og bak på ryggen er huden tykk og det blir ofte bredere arr. Mange pasienter synes henget av rumpeballene blir et lite problem i forhold til de arrene de eventuelt kan få ved et rumpeløft. 

Normalt skiller man gjerne mellom rumpeløft/seteløft og rumpeforstørrelse. Med det siste tenker man først og fremst på Brazilian Butt Lift, som vil si at man forstørrer rumpa med kroppens eget fett.

Rumpeløft (BBL) med eget fett kan du lese mer om her!

Forflytning av vev

Forflytning av vev - gjøres gjerne i forbindelse med et rumpeløft som beskrevet over.

Dette er typisk hos pasienter som har gått mye ned i vekt, for eksempel i forbindelse med slankeoperasjoner eller eller bruk av vektreduserende legemidler som Wegovy etc. Her kan det være nødvendig å fjerne overflødig hud og fettvev (postbariatrisk kirurgi). I disse tilfellene kan man bruke deler av underhud og fettvev til å fylle opp bakenden samtidig som man strammer huden og får løftet bakenden. Arrproblematikken er den samme som for rene rumpeløft.

Ved både stramming av slapp hud og forflytning av vev vil man hvis man strammer mye få et relativt lite pent løft av rumpesprekken - den kan bli liggende svært høyt. Dette kan se litt rart ut.

Fett hentet fra for eksempel flankene kan sprøytes inn i bakenden. Fettransplantasjon er en anerkjent metode og er det som er foretrukket hvis man ønsker mer sprett i slunkne rumpeballer som henger. Man kan få en mer fyldig bakende, men man er avhengig av at man har nok fett andre steder på kroppen som kan brukes.

Ulempen med fettinjeksjoner er at det kan bli ujevnt og at bare deler av det fettvevet som sprøytes inn blir værende. Man kan trenge flere operasjoner for å få det jevnt - det er her viktig at pasienten har et klart bilde av kostnadsbildet ved operasjonen og forståelse for at man kan komme til å gjøre flere operasjoner for å oppnå et godt resultat. Fordelen er at fettet er eget vev som kroppen ikke reagerer på, og mange vil også synes det er greit å bli kvitt fett for eksempel i flankene som en "bivirkning" av fetthøstingen.

Uforpliktende konsultasjon

Ta kontakt med Cosmo Clinic på tlf 21 05 56 60 dersom du vurderer vurderer plastisk kirurgi og ønsker å bestille time for konsultasjon. Klinikken ligger sentralt til i Nydalen i Oslo.

Rumpeforstørrelse med eget fett (Brazilian butt lift) kan du lese mer om her!