Midtansiktsløft

Midtansiktsløft

Midtansiktsløft utføres med kikkehullsteknikk som ikke etterlater synlige arr. De som typisk egner seg for denne operasjonen er de som har tydelige, markerte folder fra nesen til munnviken og lite fylde over kinnbena samt ”uthuling” under øynene. Et midtansiktsløft kan kombineres med endoskopisk panneløft, ansiktsløft, øyelokksoperasjoner og laserbehandling.

Dette er en kikkehullsteknikk som ikke etterlater synlige arr og løfter huden og underliggende vev i området under øynene og ned til munnen. På denne måten får man mer markering av kinnbena, jevnere overgang under øyelokkene og redusert fold fra nesen til munnvikene (nasolabial folden). Et vanlig ansiktsløft gir ikke et løft av dette partiet.

Midtansiktsløft og mellomansiktsløft er samme operasjon!

Egnethet for midt-ansiktsløft

Midtansiktsløft egner seg ikke for de som tidligere har lagt inn kinnbensproteser eller har gjennomgått operasjoner på ansiktskjelettet. Tidligere alvorlige eller pågående tannrotsinfeksjoner gjør også at denne operasjonen ikke kan gjennomføres.

Hvem egner seg for et midtansiktsløft?

Anbefales midtansiktsløft fremfor vanlig ansiktsløft?

Er midtansiktsløft det samme som et ansiktsløft?

Midtansiktsløft: Når kan jeg gå tilbake i jobb?

Midtansiktsløft: Hvor lang tid vil det ta før ansiktet ser normalt ut?

Midtansiktsløft: Hvordan gjøres operasjonen?

Midtansiktsløft: Blir arrene synlige?

Før operasjonen

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer da det kan være en relativ kontraindikasjon mot å utføre dette inngrepet.

Du bør ikke røyke og bruker du blodfortynnende medisiner, bør da ha sluttet med det i samråd med din egen lege.

Det er viktig å vaske seg godt i Hibiscrub operasjonsdagen og skylle munnen i Hibitane munnskyllevæske og være fastende. I tillegg får du medisiner noen timer før inngrepet.

Operasjonen

Et midtansiktsløft utføres i narkose.

Det legges et ca 2 cm langt snitt i hodebunnen i tinningen og et lite snitt inne i munnen (i slimhinnen over hjørnetennene). Ved hjelp av kikkehullsinstrumenter løftes kinnpartiet til et høyere nivå og festes til tinningregionen med en selvoppløselig festeanordning. Åpningen i slimhinnen i munnen sys med sting som er selvoppløslige. I tinningen lukkes det med små stifter som fjernes etter 10 dager.

Du får en bandasje rundt hodet og reiser hjem etter 1 time. Det er moderate smerter og du får smertestillende med hjem. Du vil være hoven på kinnene og nummen rundt munnen. Videre vil det være vanskelig å smile og bruke normal mimikk i overleppen den første tiden.

Det er viktig at du ligger med hodet høyt det første døgnet og spiser flytende de to første dagene og deretter most mat de neste 2-3 dagene. Det er vanlig at det er noe vondt i tinningen når du tygger den første uken. Bruk Hibitane munnskyllevæske etter hvert måltid. Du kan dusje dagen etter inngrepet. Eventuelle blåmerker kan sminkes over.

Komplikasjoner etter midtansiktsløft

Det er veldig sjelden med alvorlige komplikasjoner ved et endoskopisk midtansiktsløft. Som ved alle andre inngrep som er tosidige kan man oppleve en mild grad av asymmetri. Det er vanlig å være litt nummen rundt munnen de første dagene. Blåmerker i nedre del av kinnene er vanlig. Infeksjon forekommer sjelden og du får antibiotika både før og etter inngrepet.