Brystasymmetri

Brystasymmetri (ulik bryststørrelse)

Asymmetriske bryster

Alle kvinner har en viss grad av ulik bryststørrelse (asymmetriske bryster). Ingen har helt like bryst. Hva som er normalt eller ikke, blir opp til den enkelte kvinne å føle. Er graden av asymmetri stor, kan det være aktuelt å korrigere ett eller begge brystene.

Er det store forskjeller slik at man får skulderplager på den ene siden er det veldig opplagt, men de fleste har problemer ved bruk av BH der det ene brystet er i én cup og det andre i en annen.

For å korrigere brystasymmetri kan man enten gjøre det minste brystet større (se mer under brystreduksjon) eller det største mindre (se mer under brystforstørrelse).

Man kan også velge å løfte det ene brystet dersom volumet er det samme men at brystvorten er lengre ned på ene siden (se mer under brystløft).

Dersom du har mer enn 25 % forskjell i størrelsen på brystene dine kan du i mange tilfeller få dekket operasjonen av staten. Du må i så fall få fastlegen din til å sende en henvisning til en plastikkirurgisk avdeling på et offentlig sykehus for en vurdering.

Privatfinansierte brystoperasjoner som kan være aktuelle ved ulik størrelse på brystene: brystforstørrelse med silikon og/eller med eget fett, brystreduksjon og brystløft.