Brystasymmetri

Asymmetriske bryster (ulik bryststørrelse)

Asymmetriske bryster

Alle kvinner har en viss grad av ulik bryststørrelse (asymmetriske bryster). Ingen har helt like bryst. Hva som er normalt eller ikke, blir opp til den enkelte kvinne å føle. Er graden av asymmetri stor, kan det være aktuelt å korrigere ett eller begge brystene.

Er det store forskjeller slik at man får skulderplager på den ene siden er det veldig opplagt, men de fleste har problemer ved bruk av BH der det ene brystet er i én cup og det andre i en annen.

For å korrigere brystasymmetri kan man enten gjøre det minste brystet større (se mer under brystreduksjon) eller det største mindre (se mer under brystforstørrelse).

Man kan også velge å løfte det ene brystet dersom volumet er det samme men at brystvorten er lengre ned på ene siden (se mer under brystløft).

Dersom du har mer enn 25 % forskjell i størrelsen på brystene dine kan du i mange tilfeller få dekket operasjonen av staten. Du må i så fall få fastlegen din til å sende en henvisning til en plastikkirurgisk avdeling på et offentlig sykehus for en vurdering.

Privatfinansierte brystoperasjoner som kan være aktuelle ved ulik størrelse på brystene: brystforstørrelse med silikon og/eller med eget fett, brystreduksjon og brystløft.

Hva sier pasientene etter korreksjon av asymmetriske bryster?

Bryster som var ganske så forskjellige i størrelse: «Jeg kom til dr. Berg ikke bare med små bryster, men bryster som var ganske så forskjellige i størrelse og det var godt over en cm i forskjell. Nå i dag sitter jeg med det jeg vil kalle perfekte bryster. Fin størrelse og bryster som ser like ut. Følte meg så trygg og godt ivaretatt fra første konsultasjon og hele veien ut. God veiledning i form av hva som passer best og hva som gir best resultat! Ser du etter en lege som tar seg tid, skaper tillit og ikke minst gjør mesterverk, så bør du absolutt velge dr. Berg!»