Silikon via armhulen

Silikon via armhulen

Brystforstørrelse via armhulen

Pasienten på bildet har gjennomgått brystforstørring via armhulen (transaxillær brystforstørring). Arret i armhulen er lite synlig da det legges i naturlige hudlinjer. Foto: © Cosmo Clinic

Brystforstørrelse er et populært inngrep. I Nord-Europa er vi vant med å legge inn protesene gjennom et snitt på undersiden av brystet. Dette gir i de fleste tilfeller et diskret arr. I Østen legges de fleste silikonprotesene inn fra armhulen for blant annet å unngå mørkpigmenterte arr.

Arr i armhulen vil oppfattes som meget vanskelig å oppdage og fordelen er man ikke kan se tegn til operasjon på brystet.

For å utføre denne operasjonen mest skånsomt og med kortest mulig arr, bruker vi kikkehullsinstrumenter og Motiva brystimplantater. Dette er proteser som er svært myke og kan presses inn gjennom små åpninger. I tillegg inneholder de en liten microchip som gjør at man kan lese av produktnummeret gjennom huden med en skanner fra utsiden.

Motiva-protesene har en svært lav kapselfrekvens takket være den unike mikroteksturerte overflaten.

Cosmo Clinic i Nydalen i Oslo tilbyr nå som den første plastikkirurgiske klinikken i Norge brystforstørrelse med Motiva Ergonomix silikonproteser gjennom armhulen med kikkehullskirurgi.

Tomm Bjærke, spesialist i plastikkirurgi