Stor bukplastikk og liten bukplastikk

Stor bukplastikk og liten bukplastikk

Hva er stor bukplastikk?

Ved en stor bukplastikk korrigeres løs hud både over og under navlen. Kirurgen legger et ekstra snitt rundt navlen for å løsne denne fra omkringliggende hud. Slik slipper navlen tak i huden og kirurgen får strammet opp huden på hele magen. Arret vil komme nederst på magen i nivå med trusekanten samt at du også få et arr rundt navlen.

Stor bukplastikk (animasjon)

Hva er liten bukplastikk?

Ved en såkalt liten bukplastikk strammes huden nedenfor navlen ved at det fjernes en hudfold i nedre del av magen. En liten bukplastikk er et relativt lite inngrep som hos de fleste pasienter gir lite smerter etter operasjonen, og rekonvalesenstiden er vanligvis kort. Etter en liten bukplastikk vil du få et horisontalt arr nedenfor trusekanten. Inngrepet kombineres ofte med liposkulptur (fettsugning) av mage og hofter. Ved mindre pene arr etter keisersnitt med fold over arret, er en liten bukplastikk en god måte å korrigere dette på. Hvis du har løs hud på oversiden av navlen, vil ikke dette korrigeres - i slike tilfeller vil en stor bukplastikk gi et mer tilfredsstillende resultat. Ved en nedre bukplastikk kan man ikke korrigere glipper mellom de rette magemusklene slik som ved en full bukplastikk.

Liten bukplastikk (animasjon)

Animasjonen er kun ment som en veiledning. Selve operasjonen og resultatet kan være annerledes enn det som vises i videoen. Under konsultasjonen vil kirurgen forklare inngrepet for deg ut ifra din kropps forutsetninger og gi deg et realistisk inntrykk av hva som kan oppnås.

 

Kilder: Tomm Bjærke, Thomas Berg og Marius Solli-Nilsen (Cosmo Clinic)