Mommy makeover

Mommy makeover

mommy makeover

Mommy makeover er et amerikansk begrep som beskriver plastikkirurgiske inngrep på hovedsakelig bryst og mage som har til hensikt å gjenskape kroppens former etter forandringer som har oppstått gjennom svangerskap.

Typisk for en mommy makeover er at flere deler av kroppen opereres i en og samme operasjon. Vanligst er brystinngrep som brystløft og brystforstørrelse kombinert med fettsuging av mage/midje med bukplastikk.

Ifølge overlege Thomas Berg ved Cosmo Clinic i Oslo utfører de et økende antall mommy makeover. Han sier at inngrepet har blitt mer og mer vanlig også i Norge, men også at det er omdiskutert. Kritikerne av begrepet mommy makeover mener at fysiske forandringer etter graviditet er naturlige og bør aksepteres, ikke opereres. Likevel er det fler og fler kvinner som gjennomfører disse inngrepene, og i økende grad i en og samme operasjon. Fordelen med å gjøre flere inngrep i samme operasjon er at man da slipper flere rekonvalesensperioder, sier Berg.

Brystenes form og volum

Etter graviditet og amming er det vanlig at brystene mister formen og volumet. Ønsker man å få tilbake volumet, kan brystene forstørres med silikonproteser eller med kroppens eget fett. Stadig oftere kombineres silikonproteser med pasientens eget fett siden dette gjør at man kan bruke mindre proteser samt at brystene får en mykere og mer naturlig form.

Dersom man har heng i brystene, vil et brystløft stramme opp brystene og flytte brystvorten opp til sin naturlige posisjon. Brystløft og silikonproteser kan kombineres i samme inngrep dersom man ønsker å forstørre brystene og samtidig løfte dem.

Magens forandringer

Magen gjennomgår store forandringer gjennom svangerskapet. Noe av dette går helt tilbake, men mange sliter med løs hud på magen, strekkmerker, fett som ikke lar seg slanke bort samt muskelfraglidning (rektusdiastase). Slike forandringer kan korrigeres med en bukplastikk kombinert med fettsuging av mage/hofter og sammensying av de rette magemusklene. Dersom man bare har løs hud nedenfor navlen og ikke har muskelfragliding, kan i mange tilfeller en nedre bukplastikk med fettsuging være tilstrekkelig.

bukplastikk mage (mommy makeover)

Andre kroppsformende inngrep som er vanlige ved en mommy makeover er rumpeforstørrelse med kroppens eget fett, såkalt BBL (Brazilian butt lift). Ved dette inngrepet brukes fettcellene som fettsuges fra mage, hofte, rygg, til å forstørre og løfte rumpen dersom man har mistet volum der.  BBL er det raskest voksende inngrepet i USA, og er også blitt vanlig i Norge, avslutter spesialist i plastikkirurgi Thomas Berg ved Cosmo Clinic.

 

Pressehenvendelser og intervjuforespørsler angående plastisk kirurgi rettes til dr. Thomas Berg på tlf. 21 05 56 60.

Aktuelle operasjoner ved en mommy makeover

Bukplastikk

Fettsuging (permanent fettfjerning med liposkulptur)

Brystløft

Brystforstørrelse