Ozempic face: Bruk av Ozempic og Wegovy fører til en stor økning i antall ansiktsløft på Cosmo Clinic

«Ozempic face»: Stor økning i antall ansiktsløft som følge av Ozempic-bruk

Cosmo Clinic er den plastikkirurgiske klinikken som utfører flest ansiktsløft i Norge, trolig også i Norden. Ifølge overlege Tomm Bjærke, en av pionerene innen facelift-kirurgien i Norge, har Cosmo Clinic merket en stor økning i antall henvendelser fra pasienter som har brukt Ozempic eller Wegovy. Dette gjenspeiler en internasjonal trend.

«Ozempic face»

Stor vektnedgang fører ikke bare til stort overskudd av løs hud på mage, rygg, armer, rumpe og bein, men også i ansiktet. «Ozempic face» er blitt et vanlig begrep og beskriver et ansikt med slapp hud etter vektnedgang. Se https://tidsskriftet.no/2023/05/fra-redaktoren/nalen-som-slanker

Når du går ned mye i vekt, vil du også få løs hud i ansiktet, forklarer Tomm Bjærke. Fettet i ansiktet trengs for å gi et sunt og ungdommelig utseende.

På sosiale medier har mange Ozempic-brukere delt historiene sine om hvordan Ozempic førte til et raskt tap av ansiktsfett, noe som resulterte i et mer aldret utseende (populært kalt «Ozempic face»). Mange pasienter har følt at ansiktet deres ikke lenger gjenspeiler deres faktiske alder og har derfor valgt å ta et ansiktsløft. Ifølge Tomm Bjærke vil et ansiktsløft utført av spesialistene på Cosmo Clinic gi et naturlig, yngre utseende uten at noen rundt deg skal se at du har vært operert. Operasjonen dekkes ikke av det offentlige.

Hva er Ozempic?

Ozempic er et varemerke for medisinen semaglutid, primært brukt til å behandle type 2-diabetes. Den tilhører en klasse medisiner kjent som GLP-1-reseptoragonister, markedsført under mange forskjellige varemerker. Den virker ved å etterligne et hormon som regulerer insulinnivåer. En bivirkning er at den også undertrykker appetitten.

Ozempic og Wegovy mot fedme

Pasienter begynte å bruke Ozempic mot fedme i 2022, og populariteten har bare økt. Studier har vist at Ozempic og Wegovy gir et vekttap på 5 og 12 prosent, mens Mounjaro har vist 21% vekttap i løpet av 1,5 år. (https://www.oslo-universitetssykehus.no/om-oss/ekspertsykehuset/ozempic-wegovy-og-snart-mounjaro---slutten-pa-de-mislykkede-slankekurene/ )

Hva er ansiktsløft?

Tomm Bjærke forklarer at et ansiktsløft (facelift) vil gi et løft av kinnområdet, huden langs kjevekammen strammes og man vil få et mindre løft på halsen. Ansiktsløft kombineres ofte med halsløft.

Game changer for pasienter med overvekt

Ozempic og andre legemidler som brukes ved vektnedgang kan være en game changer for pasienter med overvekt, men det er viktig å være klar over legemiddelets potensielle «bivirkning» på ditt ansikt, understreker Tomm Bjærke.

 

Pressehenvendelser samt intervjuforespørsler om dette emnet rettes til plastikkirurg Tomm Bjærke på tlf. 21055660.