Øyelokkoperasjon eller panneløft

Øyelokkoperasjon eller panneløft

Øyelokk eller panneløft

Øvre øyelokkoperasjon regnes som et av de vanligste kosmetiske inngrepene. Det er et populært inngrep hos både kvinner og menn. I noen tilfeller er det såpass mye løs hud over øyelokkene at synsfeltet blir redusert. Det foreligger da en medisinsk indikasjon for øyelokkoperasjon.

Mange snakker om å løfte øyelokkene. Dette er en veldig misvisende fremstilling. I veldig mange tilfeller skyldes overskuddshuden på øyelokkene at brynene og pannen har seget litt ned. Å fjerne hud på øyelokkene kan da medføre at brynene trekkes ytterligere ned slik at avstanden mellom bryn og øyevipper reduseres ytterligere.

I mer enn 20 år har vi utført løft av brynene med kikkehullskirurgi. Dette er en veldig skånsom operasjon hvor kun bittesmå arr plasseres inne i hudebunnen og dermed blir usynlige. Brynene løftes opp, hovedsakelig i ytterkant og øyelokket blir mer fremtredende. Dette kan du se på deg selv ved å løfte brynet litt. Denne effekten får du ikke ved å fjerne hud over øyelokkene. Panneløft innebærer litt hevelse og blåmerker under øynene. Du kan vanligvis være tilbake på jobb etter 10-12 dager uten at det synes at du har vært operert. Et panneløft gir ofte et mer våkent og opplagt utseende.