Øyelokkoperasjon eller panneløft

Øyelokkoperasjon eller panneløft

Øyelokk eller panneløft

Øvre øyelokkoperasjon regnes som et av de vanligste kosmetiske inngrepene. Det er et populært inngrep hos både kvinner og menn. I noen tilfeller er det såpass mye løs hud over øyelokkene at synsfeltet blir redusert. Det foreligger da en medisinsk indikasjon for øyelokkoperasjon.

Mange snakker om å løfte øyelokkene. Dette er en veldig misvisende fremstilling. I veldig mange tilfeller skyldes overskuddshuden på øyelokkene at brynene og pannen har seget litt ned. Å fjerne hud på øyelokkene kan da medføre at brynene trekkes ytterligere ned slik at avstanden mellom bryn og øyevipper reduseres ytterligere.

Botox er blitt veldig populært. Når man ønsker å fjerne rynker i pannen, blir musklene lammet. Vi kan lamme noen muskler som gjør at du kan få et løft av brynene, men hos noen kan brynene få en merkelig fasong og hos andre igjen kan musklene bli slått helt ut. Da vil bryn og panne sige ned og gjøre at man blir enda tyngre over øyelokkene. 

I mer enn 20 år har vi utført løft av brynene med kikkehullskirurgi. Dette er en veldig skånsom operasjon hvor kun bittesmå arr plasseres inne i hudebunnen og dermed blir usynlige. Brynene løftes opp, hovedsakelig i ytterkant og øyelokket blir mer fremtredende. Dette kan du se på deg selv ved å løfte brynet litt. Denne effekten får du ikke ved å fjerne hud over øyelokkene. Panneløft innebærer litt hevelse og blåmerker under øynene. Du kan vanligvis være tilbake på jobb etter 10-12 dager uten at det synes at du har vært operert. Et panneløft gir ofte et mer våkent og opplagt utseende.

 

Pressehenvendelser og intervjuforespørsler angående plastisk kirurgi rettes til dr. Hilde Bjærke på tlf. 21 05 56 60.