Kommer fettet tilbake?

Kommer fettet tilbake etter fettsuging?

fettransplantasjon fettsuging

Et av de vanligste spørsmålene etter fettsugning er: Kan fettet komme tilbake etter min behandling?

Det er i dag mange ulike teknikker for fettsuging, men alle har som hovedmål å fjerne fettceller fra et lokalisert område på kroppen.

Det er viktig å understreke at fettsuging fjerner fettceller permanent fra kroppen. Dersom du går opp i vekt etter en fettsuging, vil vektøkningen fordeles relativt jevnt over hele kroppen. Det vil imidlertid være færre fettceller i området som er fettsugd slik at vektøkningen i dette området vil være mindre sammenlignet med resten av kroppen.

Det er derfor viktig å forsøke å holde vekten stabil etter en fettsuging for best mulig resultat. 

Det er viktig å være klar over at fettsuging ikke er noen metode for slanking. Det er de som har normal vekt og fettansamlinger på bestemte «problemområder» som egner seg best for dette inngrepet. For at man skal få et godt resultat ved fettsuging alene, er man avhengig av en hud med god elastisitet.

I den senere tiden er det blitt mer og mer populært å bruke fettet som suges ut på steder der man ønsker mer volum, for eksempel i ansiktet (fettransplantasjon til ansiktet) eller på rumpa (rumpeforstørrelse med eget fett).

Noen ganger fettsuger man samtidig med at man fjerner overskuddshud (bukplastikk / mageplastikk).