Flere tar BBL

Økt etterspørsel etter rumpeforstørrelse (Brazilian butt lift)

300x225 rumpeforstorrelse 131 2673

Det er en klar økning i henvendelser om rumpeforstørrelse. I USA ble det utført ca. 23.000 rumpeforstørrelser med eget fett i 2015, hvilket var en økning på 32% fra 2014.

Rumpeforstørrelse ved bruk av kroppens eget fett, også kalt Brazilian butt lift, er en operasjon som har økt sterkt i popularitet. Operasjonen er en av de kosmetiske operasjonene som har økt mest i antall siste årene og bare i USA ble det utført ca. 23.000 rumpeforstørrelser med eget fett i 2015, hvilket var en økning på 32% fra 2014. Undersøkelser har vist at operasjonen har høy pasienttilfredshet.

 Operasjonen går ut på at man fettsuger områder på kroppen der man ønsker å fjerne fett, og samtidig sprøyter inn fettcellene i rumpa slik at denne blir større. På denne måten kan kroppens fasong endres og formes slik at man oppnår mer kvinnelig figur med smalere midje, mage og lår, og samtidig større rumpe. 

Den siste tiden har det vært økt fokus i media på rumpeforstørring. Det har lenge vært kjent at Kim Kardashian har gjennomgått rumpeforstørrelse, og her hjemme er det først og fremst bloggeren Sophie Elise som har stått frem med at hun har valgt å forstørre rumpa.

Silikonimplantat eller kroppens eget fett

Rumpeforstørrelse kan gjøres med silikonimplantat eller ved bruk av kroppens eget fett. Silikonimplantat anbefales ikke da det er stor risiko for komplikasjoner i form av infeksjon og innkapsling av implantatet. 

Bruk av kroppens eget fett medfører derimot svært liten infeksjonsrisiko, ingen risiko for innkapsling og det gir et naturlig resultat. Kirurgen sprøyter inn fettet i de områdene av rumpa der det ønskes mer volum og kan dermed skreddersy formen i større grad enn ved bruk av implantat. I tillegg gir fettsuging mulighet til å fjerne uønsket fett fra midje, mage og lår, som igjen forsterker effekten av rumpeforstørrelsen ved å gi en timeglassformet figur.

De som egner seg best for rumpeforstørrelse med eget fett, er de som ønsker større rumpe og samtidig har litt ekstra fett på hofter, rygg, mage eller lår. De fleste har nok fett til å få et bra resultat, men er man svært tynn kan det være vanskelig å få ut tilstrekkelig med fett som kan sprøytes inn. 

Er man overvektig, egner man seg ikke. 

Det er viktig at kirurgen har lang erfaring med fettsuging og fettransplantasjon for å få et godt resultat.

Kilde: American Society of Plastic Surgeons og dr. Thomas Berg ved Cosmo Clinic

PRESSEHENVENDELSER RETTES TIL DR. THOMAS BERG PÅ TLF. 21 05 56 60