Økning på 107 prosent

Bukplastikk øker med hele 107 prosent

American Society of Plastic Surgeons utgir årlig statistikk over antall operasjoner og behandlinger innen plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger. Dette er den beste statistikken vi har, og trendene i USA gjenspeiler i stor grad norske forhold. 

Ifølge den årlige statistikken fra American Society of Plastic Surgeons er bukplastikk, også kalt mageplastikk, en av de vanligste plastikkirurgiske inngrepene. I USA har antall bukplastikker fra 2000 til 2018 steget med hele 107 prosent. 

Bukplastikk er en operasjon der man strammer opp magen ved å fjerne overflødig hud. Operasjonen kombineres ofte med fettsuging og oppstramming av magemusklene. Overlege Thomas Berg ved Cosmo Clinic forteller at inngrepet er vanligst hos kvinner som ønsker å stramme magen etter at de har født barn. Mange har i tillegg til løs hud, fraglidning av magemuskler (rektusdiastase) etter at de har vært gravide og får plager fra rygg samt mister kraft i magemusklene. Dette er noe vi korrigere med muskeloppstramming samtidig som vi strammer opp huden på magen, sier dr. Berg.

Den nest vanligste pasientgruppen som gjennomgår bukplastikk, er menn og kvinner som har gått ned mye i vekt. De sliter ofte med løs hud samt plager med fukt fra hudfolder nederst på magen forteller dr. Berg.

Alle pressehenvendelser bes rettet til dr. Thomas Berg på telefon 21 05 56 60.