Fettsuging fortsatt populært

Trendene i USA gjenspeiler i stor grad norske forhold, ifølge norske eksperter. American Society of Plastic Surgeons skriver i sin siste rapport at fettsuging er det nest vanligste plastikkirurgiske inngrepet og at antallet fettsuginger i USA økte med 5% fra 2017 til 2018.

Fettsuging fortsatt populært

Fettsuging

American Society of Plastic Surgeons utgir årlig statistikk over antall operasjoner og behandlinger innen plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger. Trendene i USA gjenspeiler i stor grad norske forhold, ifølge norske eksperter. 

Fettsuging har de siste 20 årene vært et av de mest populære plastikkirurgiske inngrepene. American Society of Plastic Surgeons skriver i sin siste rapport at fettsuging er det nest vanligste plastikkirurgiske inngrepet og at antallet fettsuginger i USA økte med 5% fra 2017 til 2018.  

Ifølge overlege Thomas Berg ved Cosmo Clinic i Oslo er fettsuging også et populært inngrep i Norge både hos kvinner og menn. De fleste ønsker å få fjernet fettansamlinger på hofte, mage eller lår som de ikke klarer å slanke bort.

Fettsuging gir en permanent fettfjerning og en av de store fordelene er at operasjonen gir relativt lite plager slik at de fleste kan gå på jobb etter bare 2-3 dager, sier dr Berg.

Fettransplantasjon

Han forteller også at et økende antall som gjennomgår fettsuging på Cosmo Clinic velger å bruke det fettet som fjernes, til å forstørre brystene eller rumpen med fettransplantasjonsteknikk. På denne måten omfordeler man på fettvevet og oppnår en naturlig figurendring med bruk av eget fett.

Overlege Thomas Berg er ekspert på fettransplantasjon. Han uttaler at det er stadig flere som ønsker å bruke det fettet som fjernes, til områder på kroppen der pasienten ønsker mer volum (for eksempel ved Brazilian Butt lift og brystforstørring med eget fett).

Alle pressehenvendelser bes rettet til dr. Thomas Berg på telefon 21 05 56 60.