Fett er trendy

Nye data fra USA viser en ny trend innenfor kosmetisk kirurgi med økende etterspørsel etter fetttransplantasjon og ansiktskirurgi.

Fett er trendy

Fett som blir høstet etter fettsuging (lipo) blir i større grad brukt til å løfte eller fylle opp andre deler av kroppen som ansikt, rumpe eller bryst.

Økning i antall fettransplantasjoner (2016, USA)

  • Fettransplantasjon til ansikt økte med 13 %
  • Rumpeløft med fettransplantasjon økte med 26 %
  • Brystforstørrelse med fettransplantasjon økte med 72 %

Ansiktsløft er nå det femte vanligste kosmetiske inngrepet i USA.

Topp 5

Av 1,8 millioner utførte kosmetiske kirurgiske prosedyrer utført i USA i 2016 er topp 5:

  1. Brystforstørrelse (290.467)
  2. Fettsuging (235.237)
  3. Neseplastikk (223.018)
  4. Øyelokksoperasjon (209.020)
  5. Ansiktsløft (131.106)

Kilde: American Society of Plastic SurgeonsAmerican Society of Plastic Surgeons


Rumpeforstørrelse med eget fett (Brazilian butt lift)

Å forstørre rumpa med eget fett er blitt populært også i Norge. Man slår to fluer i en smekk: først fjerner kirurgen fett fra et uønsket område (flanker, mage eller lår) og injiserer fettcellene i de områdene på rumpa du ønsker mer volum. Vanligvis fettsuges hofter og flanker – da får man en smalere midje som igjen forsterker resultatet av rumpeforstørrelsen ved at man får en mer ”timeglassformet” kroppsform. Den som ønsker denne operasjonen, kan ikke være for tynn da det vil være vanskelig å hente ut tilstrekkelig med fettceller for å få et tilfredsstillende resultat.

Cosmo Clinic i Oslo tilbyr rumpeforstørrelse


Fettransplantasjon til ansikt

Det er mulig å ta fett fra ens egen kropp til å fylle ut rynker og furer i ansiktet. Fettransplantasjon kan også brukes til leppeforstørrelse, kinnbenforstørrelse og utjevninger etter tidligere kirurgi eller skade. Det er normalt få komplikasjoner med denne typen inngrep

Fordelen med fettransplantasjon er at man bruker pasientens eget vev; du vil derfor ikke få noen reaksjoner på det som sprøytes inn.

Her finner du pris på fettransplantasjon!

Her finner du fakta om plastisk kirurgi

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt Cosmo Clinic på post@cosmoclinic.no.