Rynkebehandling med injeksjoner

Rynker kan fjernes på flere måter, både kirurgisk og med injeksjoner

Rynkebehandling med injeksjoner

botox mot rynker

Botulinumtoxin-A (Botox, Vistabel, Azzalure) er et stoff som har fått stor anvendelse innen medisinen de siste årene. Det lammer signaloverføringen fra nerveender til cellene. Innenfor plastisk kirurgi brukes Botox til å fjerne rynker og for å redusere svetting. 

Når det gjelder rynkebehandling, virker stoffet slik at det slapper av musklene som har trukket seg sammen og dermed får man mindre rynker. Det virker altså kun i områder hvor rynker skyldes en underliggende muskelstramming.

Botox brukes hovedsakelig mot “sinnarynken” i pannen, de horisontale rynkene i pannen og på små rynker utenfor øynene “crow feets”. Man kan også sette Botox i overleppen for senke overleppen ved “Gummy smile”, injeksjon i masseter (tyggemuskelen) for å redusere den og dermed redusere et bredt nedre ansikt, i huden under armhuler og håndflater for å redusere svetting. Vær oppmerksom på at i forbindelse med rynkebehandling virker det bare på hud som fortsatt er elastisk. Har huden mistet sin elastisitet, vil man trenge andre behandlinger for å bli oppnå glatt hud.

Behandlingen

Først vaskes det aktuelle området, deretter settes stoffet inn via huden i den aktuelle rynkemuskelen ved hjelp av en tynn kanyle og flere små stikk. Resultatet kommer gradvis etter 2-10 dager og rynkene glattes ut.

Bivirkninger

Blåmerker: Man kan få små blødninger i huden der man har stukket, men disse forsvinner vanligvis fort.
Naboeffekt: Stoffet kan spre seg til nærliggende muskelgrupper og dermed slå ut disse.
Utilsiktet virkning: Vær også oppmerksom på at ikke alle rynker egner seg for Botox-behandling, dersom en har en noe nedsunket panne er det en vanlig refleks å stramme pannemuskelen for å holde øyebryn og øyelokk hevet. Å sette Botox i en panne vedkommende rynker for å holde øyelokkene åpne, vil medføre at pannen siger synker ned og gi lave øyenbryn og tunge øyelokk.


Kirurgisk fjerning av rynker etc.

Det finnes en rekke måter man kan gjenskape et mer ungdommelig utseende på:


Aktuelle behandlinger ved Cosmo Clinic


Mer informasjon