Leppeforstørrelse

Leppeforstørrelse utføres med fillere eller eget fett

Leppeforstørrelse

Ved leppeforstørrelse bruker vi forskjellige fyllstoff som Restylane, Juvederm eller fett fra din egen kropp.Det er flere måter å forstørre leppene på. Den enkleste måten er å gjøre det ved å fylle leppene med et materiale som kroppen ikke reagerer på.

De vanligste fillerene i dag er Restylane, Perlane og Juvederm. Disse inneholder hyaluronsyre, et stoff som finnes naturlig i kroppen. Hyaluronsyren brytes ned og forsvinner i løpet av noen uker til måneder. Det betyr at man må ha ny behandling for å opprettholde resultatet. Tidligere brukte man Collagen og Artecoll til å forstørre leppene med. Disse stoffene er evigvarende og mange fikk problemer med ujevnheter som ikke lot seg rette på.

Nanna Vinje utfører leppeforstørrelse med hyaluronsyre

Video

Hva er leppeforstørrelse?

Leppeforstørrelse vil si at man gir leppene større volum ved å sprøyte inn for eksempel en filler. Det er også mulig å bruke eget fett.

Stoffet sprøytes inn med en tynn nål på innsiden av leppen, slik at den "ruller" utover og blir mer fyldig. Effekten kommer med en gang. I tillegg får man moderat hevelse av leppen, slik at den ser større ut enn det den blir. Hevelsen forsvinner i løpet av 2-3 dager. Man kan også gjøre amorbuen tydligere ved å sprøyte stoffet inn i den. Man kan ikke sette bedøvelse i selve leppen da dette gjør det vanskelig for behandleren å sette riktig mengde stoff på rett sted. I stedet kan vi bedøve nerver utenfor leppen som gjør at leppen blir veldig nummen eller vi kan legge på en lokal bedøvende krem.

leppeforstørrelse

Enkelte klinikker, for eksempel Cosmo Clinic i Oslo, forstørrer lepper også ved hjelp av fettransplantasjon. Fett hentes da fra magen i lokalbedøvelse og sprøytes inn på samme måte med tynn nål. Fordelen er at det brukes eget vev og at virkningen er permanent. Ofte må man overkorrige litt da ikke alle fettcellene overlever. Man må også regne med å gjenta prosedyren for å få riktig fylde. Leppen vil også være hoven i lengre tid (ofte i flere uker).

Tidligere brukte man også Goretex ved leppeforstørring – tynne gummibånd som trekkes gjennom leppen. Dette ga et flott resultat, men det viste seg at leppene kunne bli harde på sikt og denne metoden frarådes nå. Man kan også benytte seg av forskjellige kirurgiske teknikker hvor det legges snitt på innsiden av leppen som skyver denne ned eller ved å forkorte huden under nesen, slik at mer lepperødt blir synlig.

Bivirkninger

Ujevnheter: Man kan få ujevnheter i leppen som kan oppleves som plagsomt. Det er imidlertid vanskelig å se ujevnhetene. Ved forsiktig massasje av leppen etter behandlingen unngår man vanligvis dette.
Blåmerker: Dette er ganske vanlig og forsvinner spontant etter noen dager.
Infeksjoner: Dette kan oppstå ved all injeksjonsbehandling, men er svært uvanlig.


Restylane lips


Andre behandlinger i ansiktet (plastisk kirurgi)


Restylane lepper