Kjønnsleppereduksjon

Noen plages av svært store kjønnslepper. Dette kan være sosialt hemmende i forhold til en partner. I Norge kommer disse operasjonene inn under lov om omskjæring som blant annet krever at det skal foreligge en medisinsk indikasjon for operasjon.

Kjønnsleppereduksjon

Kjønnsleppereduksjon (labiaplastikk) utføres av enkelte plastikkirurger mens andre operasjoner på kvinners underliv utføres av gynekologer.
I Norge kommer disse operasjonene inn under lov om omskjæring som blant annet krever at det skal foreligge en medisinsk indikasjon for operasjon og ikke en rent kosmetisk grunn. I mange andre land, blant annet Sverige er det fullt lovlig å operere på underlivet på kosmetisk indikasjon.

Det er likevel uten tvil at noen plages av svært store kjønnslepper. Dette kan være sosialt hemmende i forhold til en partner.

Operasjon for store kjønnslepper

Disse operasjonene foregår vanligvis i en kort narkose. Rent operasjonsteknisk er dette en enkel prosedyre hvor man tar en kile av kjønnsleppene. Disse sys så sammen med sting som går av seg selv. Det er ofte en del blødning i forbindelse med disse inngrepene og man kan få små blodansamlinger etterpå.

Arrene blir vanligvis tilnærmet usynlige.

Man kan få infeksjon i etterforløpet og vil da kunne få åpne sår og brede arr som må korrigeres senere.