Fakta om
plastisk kirurgi

Faktabasert informasjon om plastisk kirurgi


Les mer om
plastisk kirurgi

 

Silikon via armhulen

Silikon via armhulen

Brystforstørrelse via armhulen

Pasienten på bildet har gjennomgått brystforstørring via armhulen (transaxillær brystforstørring). Arret i armhulen er lite synlig da det legges i naturlige hudlinjer. Foto: © Cosmo Clinic

Brystforstørrelse er et populært inngrep. I Nord-Europa er vi vant med å legge inn protesene gjennom et snitt på undersiden av brystet. Dette gir i de fleste tilfeller et diskret arr. I Østen legges de fleste silikonprotesene inn fra armhulen for blant annet å unngå mørkpigmenterte arr.

Arr i armhulen vil oppfattes som meget vanskelig å oppdage og fordelen er man ikke kan se tegn til operasjon på brystet.

For å utføre denne operasjonen mest skånsomt og med kortest mulig arr, bruker vi kikkehullsinstrumenter og Motiva brystimplantater. Dette er proteser som er svært myke og kan presses inn gjennom små åpninger. I tillegg inneholder de en liten microchip som gjør at man kan lese av produktnummeret gjennom huden med en skanner fra utsiden.

Motiva-protesene har en svært lav kapselfrekvens takket være den unike mikroteksturerte overflaten.

Cosmo Clinic i Nydalen i Oslo tilbyr nå som den første plastikkirurgiske klinikken i Norge brystforstørrelse med Motiva Ergonomix silikonproteser gjennom armhulen med kikkehullskirurgi.

Tomm Bjærke, spesialist i plastikkirurgi

Pressehenvendelser og intervjuforespørsler angående plastisk kirurgi rettes til dr. Tomm Bjærke på tlf. 21 05 56 60.