Fakta om
plastisk kirurgi

Faktabasert informasjon om plastisk kirurgi


Les mer om
plastisk kirurgi

 

Tubebryst (tubulære bryster)

Tubulære bryster (tubebryst - tuberøse bryst)

Tubulære bryster (tuberøse bryst)

Tubulære bryst (også kalt tuberøse bryst) er en utviklingsforstyrrelse av brystene som gir avvikende brystform.

Mange kvinner som opplever at formen på brystene er annerledes enn andres, har det vi kaller tubulære bryst. Mild form for tubulære bryst er relativt vanlig mens uttalt form er mere sjeldent.

Hva er tubulære bryst?

Tubulære bryst kjennetegnes ved at:

  • brystene er smale med økt avstand mellom brystene
  • brystvortekomplekset er stort og kan i enkelte tilfeller bukte utover
  • det er kort avstand mellom brystvorten og folden under brystet (nedre del av brystet er underutviklet)
  • det er ofte forskjellig størrelse mellom brystene (asymmetri)

Hva slags behandling er aktuelt?

Behandlingen må tilpasses individuelt og operasjonen kan i mange tilfeller være komplisert. Det er derfor viktig at behandlende plastikkirurg har erfaring i behandling av tubulære bryster. Behandlingen går ut på å få en naturlig form på brystene samt gjenskape symmetri i de tilfellene brystene har forskjellig størrelse. Ofte brukes siikonprotese for å gjenskape volumet i særlig nedre del av brystet samt få en penere form. I tillegg kan det være aktuelt å løfte brystvorten og stramme opp og minske brystvortekomplekset.

Plastikkirurgene ved Cosmo Clinic har lang erfaring med operasjon av tubulære bryst og behersker alle nødvendige teknikker for å få et optimalt resultat.

 

Bestill time for råd og vurdering

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon hos spesialist er helt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.